DEMARARE PROIECT CENTRUL TRANSFRONTALIER ROMÂNO-MAGHIAR PENTRU EDUCAȚIE ȘI PATRIMONIU CULTURAL ȘI ISTORIC, ROHU 446

În data de 18.12.2020, la ora 10, în Oradea, în Holul Muzeului Țării Crișurilor va avea loc conferința de presa de deschidere a proiectului Romanian-Hungarian cross-border Education Centre of Cultural and Historical Heritage / Centru Educaţional Transfrontalier Româno-Maghiar pentru conservarea patrimoniului cultural și istoric (ROHU – 446),  finanţat prin programul Interreg V A Romania Ungaria,   având ca lider de proiect Primăria  din Debrecen partenerii în proiect fiind Csokonai Szinhaz din Debrecen, Revista Várad si Muzeul Țării Crișurilor.

La eveniment va participa Dl. Chiriac Aurel, managerul Muzeului Țării Crișurilor și ziariști din presa locală, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bihor și ai partenerilor de proiect.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.