Expoziția de fotografii REGATUL FUNGI

Expoziția de fotografii Regatul Fungi, autor Claudiu Szabó EFIAP

Vernisaj: 6 octombrie 2023, ora 17.00, Muzeul Orașului Oradea (P-ța E. Gojdu, nr. 39-41)

În cadrul expoziției vor fi prezentate imagini fotografiate la un nivel artistic deosebit, reprezentând diferite specii de ciuperci, unele cunoscute, altele mai puțin, ciuperci de culori și forme surprinzătoare, toate existente pe teritoriul României.

Artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP a realizat de-a lungul cariei sale sute de fotografii acceptate și premiate la diferite Saloane naționale și internaționale de artă fotografică. În paralel a realizat o serie de proiecte fotografice cu anumite generice vernisate în Oradea și peste granițele țării. Cele mai cunoscute sunt: ”Castele în întuneric” (fotografie speologică), Kitch & go (fotografie documentară) și ”The dark side – Partea întunecată” (fotografie eseu).

Artistul fotograf precizează faptul că prin acest proiect dorește să conștientizeze publicul asupra consumului de ciuperci, a necesității unei corecte informări atunci când vine vorba de comestibilitate și, implicit, de viața omului. De asemenea, proiectul mai conține o latură umanitară, aceea de a oferi ajutor celor care au nevoie: persoanele cu dizabilități aflate în grija Asociației Filantropia Oradea.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural “Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta piesele: ”Dans românesc” de Bartók Béla, ”Vocalise”, op. 34, nr. 14 de Serghei Rahmaninov și ”Cântec de seară” de Ludovic Feldman.

Expoziția artistului fotograf Claudiu Szabó EFIAP va rămâne la dispoziția publicului, la Secția Muzeul Orașului Oradea, până la data de 10 noiembrie 2023.

Vă așteptăm cu drag!