Expoziție de instalații Nature Art

Din 26 iunie a.c. se deschide pentru vizitare, în spațiile expoziționale din cadrul Muzeului Orașului Oradea, expoziția „Dunga pe firul ierbii”, organizată cu ocazia Zilelor Sfântul Ladislau.

În cadrul acesteia vor fi prezentate instalații de tip Nature Art, printuri digitale și documentații video/foto ale unor lucrări realizate de Kinga Lovadi, în străinătate și în România.

Lucrările expuse sunt caracterizate prin respect și sensibilitate față de mediul natural. Sunt mai degrabă niște semne prin care atenția este direcționată asupra frumuseții, valorii elementelor naturale, care de multe ori sunt considerate banale. Datorită caracterului lor efemer, aceste lucrări trec printr-o metamorfoză rapidă de la existență la descompunere. Materia primă de origine organică a acestor instalații nu pângărește, nici nu distruge în vreun fel mediul în care sunt instalate. Prin perspectivele sale personale, artista creează o fuziune alegorică între individ și mediu, întărind asocierea dintre elementele naturale și cele ale corpului uman și constituind premisele unei metafore sugestive a conexiunii indivizibile dintre om și natură.
Expoziția o deschide Hausmann Cecilia, artistă vizuală, designer.
În cadrul vernisajului va avea loc și un recital de vioară susținut de către Josef Violin.


Lovadi Kinga a absolvit design industrial, la UAD, Cluj-Napoca. Pe parcursul studiilor a beneficiat de burse la universitățile Saint-Luc, din Liège și MOME din Budapesta. În 2015 e invitată la tabăra de artă “Colocviu Interetnic” din Lăzarea, moment care poate fi considerat debutul ei în nature art

În următorii ani participă la tabere de artă din străinătate (India, Koreea de Sud, Austria) și organizează simpozionul de nature art „PART”, în satul Finiș, cu participarea artiștilor din România și Ungaria, si cu implicarea copiilor din sat.

Vernisajul va avea loc în 25 iunie a.c., ora 16.00. Expoziția va putea fi vizitată între 26 iunie – 21 iulie 2024.