Expoziție inedită la Muzeul Județean Satu Mare

Nu știți unde să călătoriți în vremurile tulburi pe care le trăim azi? Aveți ocazia să fiți acei exploratori care parcurg distanțe mici, pentru a descifra enigme mari ale unor forme de viețuire greu accesibile la fiecare pas…

Muzeul Județean Satu Mare vă așteaptă la o expoziție excepțională și inedită, denumită sugestiv „LILIECII – Stăpânii Nopții”, care însă aduce o lumină de speranță, spulberând tenebrele și fricile care ne invadează de pretutindeni, acum, mai mult ca oricând…

Puteți avea o experiență unică și interactivă despre speciile de lilieci din întreaga lume și curiozitățile legate de aceștia, care poate smulge din fața calculatorului orice copil sau adult absorbit de mrejele ofertei online create de izolarea impusă de restricțiile COVID 19. Expoziția este organizată ca o călătorie inițiatică în mediile în care trăiesc liliecii: o peșteră, un castel gotic, apoi o pădure tropicală interactivă. Vizitatorii vor descoperi o scenă animată de lilieci și în final vor face cunoștință cu un birou al unui cercetător științific.Mai multe activități distractive create în spiritul jocului sunt utilizate pentru dobândirea unor cunoștințe dintr-un domeniu ce doar aparent este un domeniu de nișă. De fapt, vom fi uimiți să observăm că lumea liliecilor împlinește fascinant Universul nostru miraculos. Pe de altă parte, vom constata că pojghița prejudecăților în care trăim nu se reduce doar la nivelul interacțiunilor umane, ci se extinde la elemente nevinovate ale biosferei.

Expoziția atrage atenția asupra momentului istoric pe care îl trăim: agresiunea asupra mediului–în cazul de față asupra liliecilor–induce repercursiuni dramatice, una dintre ele fiind pandemia din acest an.„Ingredientele” expoziționale, prezente la tot pasul, asigură o captare plăcută a informațiilor, oferind vizitatorilor posibilitatea de a ieși din rutina cotidiană și de a petrece timpul în familie, într-un mod plăcut și util.

Expoziția poate fi vizitată în următorul interval orar, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr 21:

Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sâmbătă: 09:00-17:00.

Duminică: 10:00-14:00.

Luni: închis.