Maestrul Ștefan Tóth István și ucenicii lui

Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” (AIEFA) a pregătit în premieră absolută în România, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal prin secția Muzeul Orașului Oradea și cu sprijinul S.C. ”Summit Agro SRL București, un eveniment internațional de artă fotografică inedită. Este vorba de o expoziție alcătuită din lucrările a 71 de absolvenți ai cursurilor de tehnică și artă fotografică, respectiv de workshopuri conduse de către artistul fotograf Ștefan TÓTH Isván AFIAP, ESFIAP, din Oradea. Alături de absolvenții cursurilor și participanților la workshopuri va expune o fotografie și  cunoscutul artist fotograf, Ștefan TÓTH Isván AFIAP, ESFIAP.

Fotografiile au fost realizate de absolvenții invitați din Austria, Canada, China, Federația Rusă, Japonia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Spania, Ungaria și Ucraina. Originalitatea constă în faptul că fiecare absolvent a fost invitat să trimită pentru expoziție ccea ce ei au considerat a fi cea mai valoroasă imagine din punct de vedere artistic. O premieră absolută o constituie și faptul că fiecare expozant a fost invitat să însoțească imaginea cu o singură propoziție, care să reflecte ce înseamnă arta fotografică pentru autorii imaginilor.

Cunoscutul și apreciatul artist fotograf Ștefan TÓTH Isván AFIAP, ESFIAP, în calitatea sa de președinte al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea (de 45 de ani) și al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art (de 13 ani), a fost organizatorul și lectorul a sute de cursuri de inițiere în tehnica și arta fotografică, absolvite de câteva mii de pasionați și iubitori ai fotografiei din Europa, Asia și America de Nord. Mai mulți dintre ei, în urma premiilor acordate la diferite Saloane Internaționale organizate cu patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), au obținut diferite distincții FIAP, cum ar fi: Valentina Stan EFIAP/p, Adela Rusu EFIAP/p, Ovi D. Pop EFIAP/g, Petrila Gheorghe EFIAP  sau Ovidiu Gabor EFIAP. Mai mulți dintre absolvenții cursurilor au ales varianta de valorificare a creațiilor lor prin diferite expoziții personale sau de grup, organizate în diferite părți ale lumii, cum ar fi: Morvay Szabó Edina, Gelu Vrabie și mulți alții. Este de apreciat faptul că doi dintre absolvenții cursurilor conduse de Ștefan TÓTH Isván AFIAP, ESFIAP au devenit lectori ai Cursurilor de fotograf organizate în Oradea, respectiv artiștii fotografi Adela Rusu EFIAP/p și  Ovi D. Pop EFIAP/g.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența Maestrului și a zeci de ucenici ai săi, sâmbătă, 08 ianuarie 2021, ora 11:00, în Galeria „Euro Foto Art”, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea, al Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal. Evenimentul, care se bucură de auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică, va fi transmis online de pe adresa: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation.

Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul Grupului cameral „Duo Varadiensis” din Oradea, Thurzó Sándor József, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul național și internațional.

Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/fiap-exhibition-center-oradea/

Noua expoziție de artă fotografică  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 06.02.2022, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele orele 09:00 – 17:00.

Vă așteptăm cu drag!