Serată cu Bijuterii Muzicale

Începem cea de-a patra stagiune a Seratelor cu Bijuterii Muzicale de la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”. Programul reunește artiști consacrați din țară, unii familiarizați deja cu publicul orădean, alții care sosesc pentru prima dată să ne încânte, în calitate de interpreți, dar și compozitori. Aceste evenimente sunt concepute pe ideea de comuniune, sub aspectul de „a oferi”. Artiștii care au răspuns invitației de a participa la aceste Serate vin să ofere emoție, energie și trăire la cel mai înalt nivel.

A cânta înseamnă să vorbești cu sufletul, în limbajul vibrațiilor și al energiei, „să torni suflet peste ceea ce este bolnav sau are nevoie de refacere” (dr. Clarissa Pinkola Estés). Seratele cu Bijuterii Muzicale își propun să materializeze acest fenomen al tămăduirii sufletești prin intermediul artei sonore, venind în ajutorul unor persoane care au nevoie de sprijin spre vindecare. Ca urmare, din acest an introducem și componenta de susținere financiară prin donații  a celor ce sunt îndreptățiți de un asemenea ajutor. Participanții prezenți la Seratele muzicale vor avea posibilitatea de a întoarce gestul interpreților nu doar prin aplauze, ci și prin oferirea de fonduri unor tineri cu grave probleme de sănătate, ce au realmente nevoie de a fi tămăduiți atât sufletește, cât și din punct de vedere fizic.

Seratele cu Bijuterii Muzicale de la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” devin loc de reuniune a două mari familii: cea a muzicienilor și artiștilor din întreaga țară și cea a comunității orădene. Iar prin intermediul acestor evenimente culturale, actul de a oferi și de a recepta devine unul desăvârșit.

Prima Serată din această stagiune va avea loc miercuri, pe data de 8 Noiembrie 2017, de la orele 18:00. Este intitulată Diversitate prin culori sonore, în ton cu anotimpul în care ne aflăm, toamna. Programul prezentat este unul bogat și cuprinde lucrări atât din literatura muzicală universală, cât și muzică nouă, compoziții de Tiberiu Herdlicska (pianist, compozitor, membru UCMR). Interpreții sunt:

Flavia Herdlicska – flaut

Andrada Pitic – vioară

Tiberiu Herdlicska – pian