VIZITĂ VIRTUALĂ - Expozițiile Obiecte recuperate și Obiecte restaurate

Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat”, din nou, de luni, 30 martie 2020.

Pe site-ul și facebook-ul muzeului pot fi vizionate mai multe expoziții: expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019, care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Expoziția Obiecte restaurate aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii noștri virtuali pot viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite.

Spre finalul săptămînii 6-12 aprilie 2020 vom prezenta publicului Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari.