Călăreții Transcendentali

Din 15 iulie a.c., la Muzeul Orașului Oradea (P-ța Emanuil Gojdu nr.39-41), va putea fi vizionată expoziția Călăreții Transcendentali, ce cuprinde proiectele și lucrările de licență ale absolvenților de la Facultatea de Arte – Departamentul Arte Vizuale, Universitatea din Oradea: LASCU Bogdan-Andrei, MIHOC Cristina-Gabriela, MOLDOVAN Iulian-Daniel și PRINDII Eduard-Emanuel, coordonați de COSTEA Constantin-Daniel.

Expoziția este organizată de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Facultatea de Arte – Departamentul Arte Vizuale.

Lucrarea de licență a absolventului LASCU Bogdan-Andrei este compusă din seria de  lucrări proprii proiectului THE GATE, care conține o tematică diversă, explorând elemente de figurație grafică, precum demoni, monștri, elemente oculte și steampunk. Absolventa MIHOC Cristina-Gabriela participă cu lucrarea intitulată: THE TRANSCEDENTAL RIDERS, care este compusă din seria de patru lucrări propriu-zise de desen în cărbune, compoziții ample, de dimensiuni mari. MOLDOVAN Iulian-Daniel ne prezintă proiectul THE MOUNTAIN, care este compus din seria de lucrări grafice executate atât în tehnici manuale, cât și digitale, ce evidențiază interesul tematic al absolventului. PRINDII Eduard-Emanuel intitulează proiectul său CATASTROFAREA UMANĂ, acesta fiind compus din seria de lucrări grafice executate atât în tehnici manuale, cât și digitale care evidențiază posibilele pericole pe care le poate aduce inteligența artificială.

Vernisajul va avea loc în data de 14 iulie a.c., ora17.00, la Muzeul Orașului Oradea (corp B, etaj 2, sala 13), iar expoziția va putea fi vizitată până în 14 octombrie a.c..

Vă așteptăm cu drag!