Vivárium

A Vivárium egy állandó kiállítás több mint 40 helyi és egzotikus pók-, rovar-, hal-, kétéltű-, hüllő-, madár- és emlősfajhoz tartozó kisállatokból, 35 akváriumban, akvaterráriumban és terráriumban.

A Vivarium látogatási ideje: kedd ‒ vasárnap: 10.00-17.00. A Viváriumba az utolsó belépés 30 perccel zárás előtt történik. A látogatási szándék bejelenthető (a múzeum titkárságán, 0259479918 sz., 9.00-15.00 óra között), azokat a csoportokat illetően, amelyek maximum 40 főből állhatnak (30 fős csoport, amelyhez 10 egyéni látogató is csatlakozhat). Ebben az esetben a látogatás ideje 25 és 30 perc közötti. Az egyéni látogatók (bejelentés nélkül) is bemehetnek, vagy csatlakozhatnak olyan csoportokhoz, amelyek készen állnak a látogatásra, a fent meghatározott korlátokon belül. Ezek a látogatási feltételek több okból is kötelezőek: a teret nem lehet túlzsúfolni a látogatókkal; meg kell őrizni a mikroklímát az adott térben; tiszteletben kell tartani az állatok biztonságát.

A jegyeket a múzeumépület főbejáratánál található pénztárnál vásárolhatják meg, a jegyek ára: 6 lej felnőtteknek és 3 lej 4 év feletti gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak. A belépés ingyenes 4 éves korig, szociális otthonokból származó gyermekek, háborús veteránok, és az országos múzeumi hálózat dolgozói és nyugdíjazottjai számára.

A látogatók a Viváriumba a múzeum udvaráról, egy külön bejáraton keresztül léphetnek be, a táblákat követve.