Povestea de dincolo de mărgele

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, vă invită la vernisajul expoziției  Povestea de dincolo de mărgele, autor Dr. Mariana Casian. Evenimentul va avea loc în data de 10 august 2022, ora 16:30, la secția Muzeul Orașului Oradea, cu sediul în Cetatea Oradea (Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41).


În cadrul expoziției vor fi expuse aproximativ 50 de tablouri realizate din mărgele de sticlă de dimensiuni între 1 și 2 mm, fixate fiecare în parte, prin lipire, folosindu-se între 10.000 şi peste 100.000 de mărgele, în funcţie de mărimea tabloului. De asemenea, Mariana Casian va prezenta publicului larg și câteva din preocupările tinereții: cusătură cu punct de cruciuliță, cusătură japoneză, goblen, pictură în vârf de ac, respectiv  un model de macrame realizat din 35.000 de noduri celtice executate manual, din fir de mouline.
Mariana Casian este absolventă a Facultății de Stomatologie din Cluj-Napoca, promoţia 1967. În ultimii ani, orădeanca a fost o prezență constantă a Salonului de Iarnă al Medicilor, organizat la Cluj-Napoca, care a ajuns la cea de a 51-a ediție. În orașul de pe Criș, Mariana Casian a mai avut două expoziții personale.
Expoziția va rămâne deschisă până pe 31 decembrie 2022.