Lapidariul

Lapidariul este o expoziție permanentă din cadrul Muzeului Țării Crișurilor, fiind situat la demisolul acestuia.

Întreaga expoziție face referire la arhitectura ecleziastică romanică și gotică din Bihor. Vizitatorii pot admira aici fragmente de lespezi funerare, fresce, baze de coloană în stil romanic, o friză romanică de decor etc., care provin de la monumente din Bihor, azi în ruină, mare parte din piese fiind descoperite în cadrul cercetărilor arheologice din Cetatea Oradea, iar o alta în campaniile arheologice de la Cefa – Rădvani. Expoziția cuprinde și machete tridimensionale ale monumentelor, ecrane care derulează imagini cu bisericile respective, un touchscreen, precum și un film dedicat monumentelor romanice și gotice din județ, ambele în trei limbi: română, engleză și maghiară.

Prețul de vizitare: 8 lei/adulți, 4 lei/copii peste 4 ani, elevi, studenți, pensionari. Cu acest bilet se pot vizita și restul expozițiilor de la Muzeul Țării Crișurilor, cu excepția Vivariului.

Intrarea este gratuită pentru copiii pînă la 4 ani, copiii din casele de asistență socială, veteranii de război, lucrătorii actuali și pensionarii din rețeaua muzeistică națională.